Нацгвардія отримала першу партію автомобілів «Новатор 2»

Новатор 2

Перша партія бронеавтомобілів СБА «Новатор 2», які є продовженням автомобільної лінійки компанії «Українська бронетехніка», передана бійцям Національної гвардії України.

Про це повідомляє пресслужба підприємства.

СБА «Новатор 2» — це 10-місний варіант бронеавтомобіля «Новатор» з підсиленою підвіскою. Дослідний зразок був вперше представлений на Міжнародній виставці оборонної промисловості MSPO у Польщі у вересні 2023 року. Автомобіль розроблявся під час війни із врахуванням досвіду використання «Новатора» різними підрозділами в бойових умовах.

Новатор 2

«Новатор 2» виготовлений на наше замовлення. Нам було важливо отримати бронеавтомобіль під бойову групу, на 9 осіб. Це було побажання фронту, те, що потрібно бійцям сьогодні. Такі автомобілі отримає кожна бойова бригада Нацгвардії», — заявив заступник командувача Нацгвардії Олександр Білоус.

Для захисту від FPV-дронів бронеавтомобілі обладнані системою РЕБ КВЕРТУС AD KRAKEN COUNTER FPV F3 M50 вітчизняної компанії Kvertus.

Новатор 2

«При розробці ми врахували всі побажання Національної гвардії. Бронеавтомобіль до серійного виробництва пройшов майже рік випробовувань. «Українська бронетехніка» першою з виробників почала постачати автомобілі з РЕБ. Ми сподіваємося на співпрацю та зворотний зв'язок від бойових підрозділів стосовно того, як машина проявляє себе в бойових умовах, щоб максимально покращувати її враховуючи реалії сучасної війни», — сказав генеральний директор ТОВ «Українська бронетехніка» Владислав Бельбас.

Новатор 2